Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πανελλαδική συνάντηση για την ενέργεια


Η θεματική «πόλη, περιβάλλον, οικολογία» του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει το Σάββατο 17 Απριλίου 2010, πανελλαδική συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ενεργειακή πολιτική στην Ελλάδα. Η συνάντηση θα γίνει στη Θήβα (Συνεδριακό Κέντρο) με ώρα έναρξης 10.00 π.μ., δεδομένου ότι η Βοιωτία εξελίσσεται ανεξέλεγκτα σε νέο ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Καλούμε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα που έχουν κινηματική, επιστημονική και κοινωνική ενασχόληση με τα ζητήματα της ενέργειας αλλά και φορείς, συλλογικότητες και τοπικά κινήματα να συζητήσουμε το θέμα της ενέργειας στη χώρα συμβάλλοντας στην εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου για τον ενεργειακό σχεδιασμό με στόχο τις ανάγκες της κοινωνίας.

Επιθυμία και στόχος μας είναι να εκπροσωπηθούν απόψεις και προσεγγίσεις που φωτίζουν τα προβλήματα του τομέα της ενέργειας και αμφισβητούν τη διάρθρωση του σημερινού ενεργειακού μοντέλου, σε μια συνάντηση ουσιαστική και πλούσια σε προβληματισμό.

Για το λόγο αυτό καλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν να στείλουν μέχρι τις 31/3/2010 περίληψη της τοποθέτησής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση perivallonsyriza@gmail.com ώστε να γίνει καλύτερη οργάνωση της συζήτησης. Για την οικονομία της συζήτησης οι τοποθετήσεις δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 1.000 λέξεις (5-7΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η κυβέρνηση καταδικάζει τη χώρα σε τεχνολογική και περιβαλλοντική καθυστέρηση στη διαχείριση απορριμμάτων

  Ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων και η στρατηγική της χώρας όσον αφορά στην πρόληψη, στη διαλογή στην πηγή και στην ανακύκλ...